Rolstoeltoegankelijk vakantiehuisje ‘Marijke’ bij Havenresort Terherne

Ook voor mindervaliden en mensen in een rolstoel heeft Havenresort Terherne de juiste vakantiewoning. ‘Marijke’ is namelijk een gelijkvloerse vakantiewoning, midden in Friesland. Het is het enige huisje van Havenresort Terherne, dat aangepast is voor mindervaliden.  De woning beschikt over een ruime slaapkamer met twee enkele boxspring-bedden. Er is ruimte genoeg om eventueel een Hoog-laag bed te plaatsen. Dze laat u eenvoudig via een zorg- of hulpmiddelen centrum bezorgen op uw dag van aankomst, en laat u weer halen op de dag van uw vertrek. Tevens is badkamer ruim, er is een verplaatsbare (losse) douchestoel aanwezig en armsteunen aan beide kanten van het toilet. Uiteraard is er rekening gehouden met een rolstoel om onder de wasbak te kunnen.

De rolstoelvriendelijke vakantiewoning ligt aan de haven, met een veranda op het zuiden. U hebt uitzicht op de diverse schepen in de haven vanaf uw ruime veranda. In de zomer is de haven elke dag anders, de passanten komen en gaan.

Havenresort Terherne ligt midden in het dorpje Terherne met rondom vele meren. Ook handig is dat we centraal in Friesland liggen. Sneek, Leeuwarden en Heerenveen zijn een half uur rijden met de auto. Handig voor als u niet te lang onderweg kunt zijn vanwege uw beperking, maar toch de omgeving wilt verkennen.

Heeft u vragen over details en verzorging? Neem dan contact op via de mail of telefonisch.

Achtergrondinformatie van rolstoelvriendelijk vakantiehuis ‘Marijke’

U rijdt ongehinderd over de hele haven met een rollator of rolstoel. Aan de achterkant van het huisje heeft u een eigen parkeerplaats. Marijke is sfeervol ingericht, met een ‘klassieke’ inrichting en leuke details verwijzend naar de naamgever. Ze is vernoemd naar Marijke Meu, één van de voorouders van koning Willem Alexander.

Het huisje is samen met ergotherapeuten ingericht, als een genoeglijk vakantiehuisje waar dat kan, en aangepast waar het moet. Met een dubbelgrote slaapkamer en een ruime douche waar desnoods een douchebrancard in kan. De royale hal biedt ruimte voor een rolstoel of scootmobiel. Terherne Haven regelt, indien nodig, alle hulpmiddelen zoals een hoog-laag bed, rolstoel en andere zorgverlichtende attributen.

De huiskamer heeft een onderrijdbaar aanrecht. In de zithoek is de bank uit te klappen tot een volwaardig tweepersoonsbed. Het hele vakantiehuisje heeft vloerverwarming. Er is een radio/cd speler en LCD-TV. In alle huisjes en op de haven is gratis WIFI aanwezig zodat u met uw tablet, laptop of mobiele telefoon gewoon kunt internetten. Er is een apart havengebouw waar u een wasmachine en droger kunt gebruiken tegen betaling (niet rolstoel toegankelijk) Al onze huisjes zijn rookvrij. Wilt u een huisdier mee nemen? Dat is geen probleem alleen vragen we wel een vergoeding vanwege extra schoonmaakkosten.